Ημερομηνία διεξαγωγής: Τετάρτη 4/5/2022 στον χώρο του σχολείου (εργαστήριο πληροφορικής και προαύλιος χώρος)

Κεντρικός Εισηγητής: ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Γυθείου Αντιπύραρχος Γραφάκος Κωνσταντίνος

Στόχος: να αποκτήσουν οι συμμετέχοντες εκπαιδευτικοί βασικές γνώσεις και δεξιότητες σε θέματα πυροπροστασίας εντός σχολικού χώρου εργασίας, ώστε να μπορούν να ανταποκριθούν σε διάφορες καταστάσεις που αφορούν την προστασία από πυρκαγιά των ιδίων, των μαθητών/τριών, του σχολικού κτιρίου και της υλικοτεχνικής υποδομής.

Το σχολέιο μας στο πλαίσιο διοργάνωσης δράσεων που αφορούν το άνοιγμα του στην κοινωνία, την αναβάθμιση του σχολείου αλλά και την ενδυνάμωση των εκπαιδευτικών, σε συνεργασία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία Γυθείου πραγματοποίησε, σε επίπεδο σχολικής μονάδας, την επιμορφωτική δράση διάρκειας 2 ωρών με θέμα “Θέματα πυροπροστασίας, πυρασφάλειας στο χώρο του σχολείου – από την θεωρία στην πράξη”, όπου οι συμμετέχοντες εκπαιδευτικοί γνώρισαν τον τρόπο λειτουργίας της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, που αφορά την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, του σχολικού κτηρίου, των δασών και των σπιτιών μέσω βιωματικών ασκήσεων (τρόπος λειτουργίας πυροσβεστήρα, τρόπος σβησίματος φωτιάς, χρήση μέσων για πυρόσβεση) και ενημερωτικής επιμόρφωσης μέσω power point με συντονιστή τον Αντιπύραρχο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Γυθείου κ. Γραφάκο Κωνσταντίνο.

Στο τέλος της δράσης διανεμήθηκαν ενημερωτικά φυλλάδια – οδηγίες για την πυροπροστασία και πυρασφάλεια.

Ο Διευθυντής κ. Τραγάκης Νικόλαος και οι συμμετέχοντες εκπαιδευτικοί, ευχαριστούν θερμά την Πυροσβεστική Υπηρεσία  Γυθείου και ιδιαίτερα τον κ. Γραφάκο Κωνσταντίνο για την εμπεριστατωμένη ενημέρωση και παρουσίαση μεθόδων πυροπροστασίας και πυρασφάλειας και για τον βιωματικό τρόπο παρουσίασης τους.

Παρακάτω μερικές φωτογραφίες από την επιμόρφωση:

Ενδοσχολική επιμόρφωση με θέμα: Θέματα πυροπροστασίας στον χώρο του σχολείου-από τη θεωρία στην πράξη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *